קבלה ממכינת הטכניון ומהמכינה בעזריאלי, ירושלים

תלמידי המכינה בטכניון או מכינת הטכניון מעזריאלי- מכללה להנדסה, ירושלים יכולים להתקבל  על סמך תעודת סטודנטית בפעילות צוהורי יום דמכינה (במקום תעודת בגרות) ובחינה פסיכומטרית, פרט למסלול לרפואה-מגמת רפואה (למסלול זה נעשה ממוצע בין הממוצע המיטבי של המכינה לבין הממוצע המיטבי של הבגרות).
מקצועות הלימוד במכינה הם: מתמטיקה, פיזיקה ואנגלית ברמה של 5 יח"ל וכתיבה מדעית ברמה של 2 יח"ל.

לפרטים נוספים פנו ישירות לעזריאלי - המכללה האקדמית להנדסה, ירושלים | info@jce.ac.il  |02-6588087 |  פקס 02-6588006

החל משנת הלימודים תשע"ח  תלמידי המכינה מעזריאלי, לא יוכלו להתקבל לטכניון על סמך לימודי מכינה במכללה.

חישוב ממוצע ציוני המכינה

המקצועות הנלמדים במכינה מקבלים בונוס זהה לבונוס הניתן לאותם המקצועות בתעודת הבגרות. כמו כן כופלים את מספר היח"ל במתמטיקה ב-2, לכל המסלולים.

לחישוב מדויק של ממוצע המכינה וציון סכם, הקליקו.

סוגי מכינות וקורסים

מכינה

תקופת הלימודים: מרץ עד ינואר למעוניינים להתחיל ללמוד בטכניון בסמסטר א (סמסטר ב - על בסיס מקום פנוי).
תקופת הלימודים: אוקטובר עד אוגוסט למעוניינים להתחיל ללמוד בטכניון בסמסטר ב (סמסטר א - על בסיס מקום פנוי).

מכינה לעולים חדשים

תקופת הלימודים: ספטמבר עד אוגוסט למעוניינים להתחיל ללמוד בטכניון  בסמסטר ב או סמסטר א (סמסטר א - על בסיס מקום פנוי).

קורסי הכנה לבחינות הסיווג בפיזיקה, במתמטיקה ובכימיה וקורסי רענון

מטרת הקורסים  היא להכין את המתקבלים למקצועות היסוד במתמטיקה ובפיזיקה, ולהגדיל את סיכויי הצלחה במקצועות הללו.

קורסי הכנה מקוונים (ממוחשבים) וקורסים פרונטליים לבחינות הסיווג הללו מתקיימים במכינת הטכניון מספר פעמים בשנה. תאריכי הבחינות מתפרסמים באתר מרכז רישום וקבלה ובאתר המכינה. ההרשמה לקורסים ולבחינות מתבצעת ישירות דרך אתר המכינה.

בנוסף קיימים במכינה גם קורסי ריענון קצרים במתמטיקה.

ההרשמה למכינה באתר המכינה.
יש לשלוח את כל המסמכים הרלוונטיים לרבות תעודת בגרות וציון הבחינה הפסיכומטרית.

כתובת המכינה: בניין מרקוס-ניו אינגלנד | kdam@technion.ac.il | מענה טלפוני בימי א,ב,ג ו-ה בין השעות 14:00-8:30 | 048294536/7 | mechina.technion.ac.il