קבלה ממכינת הטכניון

תלמידי המכינה בטכניון יכולים להתקבל  על סמך תעודת סטודנטית בפעילות צוהורי יום דמכינה (במקום תעודת בגרות) ובחינה פסיכומטרית, פרט למסלול לרפואה-מגמת רפואה (למסלול זה נעשה ממוצע בין הממוצע המיטבי של המכינה לבין הממוצע המיטבי של הבגרות).
מקצועות הלימוד במכינה הם: מתמטיקה, פיזיקה ואנגלית ברמה של 5 יח"ל וכתיבה מדעית ברמה של 2 יח"ל.

חישוב ממוצע ציוני המכינה

המקצועות הנלמדים במכינה מקבלים בונוס זהה לבונוס הניתן לאותם המקצועות בתעודת הבגרות. כמו כן כופלים את מספר היח"ל במתמטיקה ב-2, לכל המסלולים.

לחישוב מדויק של ממוצע המכינה וציון סכם, הקליקו.

סוגי מכינות וקורסים

מכינה כללית

תקופת הלימודים: מרץ עד ינואר למעוניינים להתחיל ללמוד בטכניון בסמסטר א (סמסטר ב - על בסיס מקום פנוי).
תקופת הלימודים: אוקטובר עד אוגוסט למעוניינים להתחיל ללמוד בטכניון בסמסטר ב (סמסטר א - על בסיס מקום פנוי).

מכינה לעולים חדשים

תקופת הלימודים: ספטמבר עד אוגוסט למעוניינים להתחיל ללמוד בטכניון  בסמסטר ב או סמסטר א (סמסטר א - על בסיס מקום פנוי).

מכינת הישגים

מיועדת לצעירים מן הפריפריה החברתית- כלכלית .

• מכינה ארוכה הכוללת גם קדם מכינה.המכינה מיועדת לתלמידים שאינם עומדים בתנאי הקבלה.
  • מכינה קצרה –אורכת 9 חודשים ומתחילה באוקטובר.

מכינת  עתידים לתעשייה

התכנית מאפשרת לבוגרי שירות צבאי/לאומי מהפריפריה  לרכוש תואר ראשון במקצועות ההנדסה והמדעים, ולזכות בסיוע כלכלי משמעותי. התכנית מיועדת לבעלי תעודת בגרות, פסיכומטרי 500 או מימד 580.

מכינת עתידים

מסלול המאפשר הזדמנות שנייה לתלמידים שלא התקבלו למסלול העתודה. במסגרת המכינה הקדם-אקדמית, משפרים התלמידים את הישגיהם בבחינה הפסיכומטרית וכן בבחינות הבגרות. בתום שנה, מתמודדים בוגרי המסלול על מקום בעתודה האקדמית של צה"ל. כ-80% מבוגרי המכינה מתקבלים מדי שנה למסלול העתודה.

מכינת חרדים

מסלול מיוחד לתלמידי ישיבה גדולה וקטנה המבקשים להתקבל לטכניון . המכינה כוללת קדם מכינה בה לומדים מתמטיקה עברית ואנגלית (4.5 חודשים) ומכינה (כ-9 חודשים) .

קורסי הכנה לבחינות הסיווג בפיזיקה, במתמטיקה ובכימיה וקורסי רענון

מטרת הקורסים  היא להכין את המתקבלים למקצועות היסוד במתמטיקה ובפיזיקה, ולהגדיל את סיכויי הצלחה במקצועות הללו.

קורסי הכנה מקוונים (ממוחשבים) וקורסים פרונטליים לבחינות הסיווג הללו מתקיימים במכינת הטכניון מספר פעמים בשנה. תאריכי הבחינות מתפרסמים באתר מרכז רישום וקבלה ובאתר המכינה. ההרשמה לקורסים ולבחינות מתבצעת ישירות דרך אתר המכינה.

בנוסף קיימים במכינה גם קורסי ריענון קצרים במתמטיקה.

ההרשמה למכינה באתר המכינה.
יש לשלוח את כל המסמכים הרלוונטיים לרבות תעודת בגרות וציון הבחינה הפסיכומטרית.

כתובת המכינה: בניין מרקוס-ניו אינגלנד | kdam@technion.ac.il | מענה טלפוני בימי א,ב,ג ו-ה בין השעות 14:00-8:30 | 048294536/7 | mechina.technion.ac.il