קבלה ממכינת הטכניון וממכינת בן-גוריון

תלמידים ממכינת הטכניון ומהמכינה להנדסה באוניברסיטת בן-גוריון יכולים להתקבל לטכניון, על סמך תעודת מכינה (במקום תעודת בגרות) והציון הפסיכומטרי הרב-תחומי , לכל המסלולים, פרט למסלולים לרפואה ולמסלול לתואר כפול הנדסה ביו-רפואית ורפואה. למסלולים אלה קיים חישוב שונה.

מקצועות הלימוד במכינה הם: מתמטיקה, פיזיקה ואנגלית ברמה של 5 יח"ל וכתיבה מדעית ברמה של 2 יח"ל.

חישוב ממוצע ציוני המכינה סטודנטית בפעילות צוהורי יום ד

המקצועות הנלמדים במכינה מקבלים בונוס זהה לבונוס הניתן לאותם המקצועות בתעודת הבגרות. כמו כן כופלים את מספר היח"ל במתמטיקה ב-2, לכל המסלולים.

לחישוב מדויק של ממוצע ציוני המכינה וציון סכם, הקליקו.

סוגי מכינות וקורסי הכנה במרכז הקדם-אקדמי בטכניון

מכינה כללית

תקופת הלימודים: מרץ עד דצמבר למעוניינים להתחיל ללמוד בטכניון בסמסטר א (סמסטר ב - על בסיס מקום פנוי).
תקופת הלימודים: אוקטובר עד יולי למעוניינים להתחיל ללמוד בטכניון בסמסטר ב (סמסטר א - על בסיס מקום פנוי).

מכינה לעולים חדשים

תקופת הלימודים: ספטמבר עד אוגוסט למעוניינים להתחיל ללמוד בטכניון  בסמסטר ב או סמסטר א (סמסטר א - על בסיס מקום פנוי).

מכינת הישגים להייטק

מכינה זו מיועדת לצעירים מן הפריפריה החברתית-כלכלית .

התוכנית מאפשרת לרכוש תואר ראשון במקצועות ההנדסה והמדעים ולזכות בסיוע כלכלי משמעותי.

• מכינה ארוכה הכוללת גם קדם מכינה-המכינה מיועדת לתלמידים שאינם עומדים בתנאי הקבלה.
  • מכינה קצרה - אורכת 9 חודשים ומתחילה באוקטובר.

מכינת עתידים לתעשייה

התוכנית מאפשרת לבוגרי שירות צבאי/לאומי מהפריפריה  לרכוש תואר ראשון במקצועות ההנדסה והמדעים, ולזכות בסיוע כלכלי משמעותי. התוכנית מיועדת לבעלי תעודת בגרות, ציון פסיכומטרי רב-תחומי 500 או ציון בבחינת מימד 580.

מכינת עתידים לעתודה

מסלול המאפשר הזדמנות שנייה לתלמידים שלא התקבלו למסלול העתודה. במסגרת המכינה הקדם-אקדמית, משפרים התלמידים את הישגיהם בבחינה הפסיכומטרית וכן בבחינות הבגרות. בתום שנה, מתמודדים בוגרי המסלול על מקום בעתודה האקדמית של צה"ל.

מכינת חרדים

מסלול מיוחד לתלמידי ישיבה גדולה וקטנה המבקשים להתקבל לטכניון . המכינה כוללת קדם-מכינה בה לומדים מתמטיקה עברית ואנגלית (כ-6 חודשים) ומכינה (כ-9 חודשים) .

קורסי הכנה לבחינות הסיווג בפיזיקה,  וקורסי רענון במתמטיקה ובפיזיקה

מטרת הקורסים  היא להכין את המתקבלים למקצועות היסוד במתמטיקה ובפיזיקה, ולהגדיל את סיכויי הצלחה במקצועות הללו.

קורסי הכנה משולבים –מקוון ותרגול פרונטלי  (ממוחשבים) וקורסים פרונטליים לבחינות הסיווג בפיזיקה  מתקיימים מספר פעמים בשנה. תאריכי הבחינות מתפרסמים באתר מרכז רישום וקבלה ובאתר הקורסיםההרשמה לקורסים ולבחינות מתבצעת ישירות דרך אתר הקורסים

ההרשמה למכינה באתר המכינה.
יש לשלוח את כל המסמכים הרלוונטיים לרבות תעודת בגרות וציון הבחינה הפסיכומטרית.

כתובת המכינה: בניין מרקוס-ניו אינגלנד | kdam@technion.ac.il | מענה טלפוני בימי א,ב,ג ו-ה בין השעות 13:00-8:30 | 048294536/9 | http://www.mechina.technion.ac.il/