רפואה והנדסת חומרים (תואר כפול)

שימו לב ! רק בעלי אזרחות ישראלית רשאים להירשם לרפואה ולהנדסת חומרים (תואר כפול) .

תוכנית הלימודים

תוכנית הלימודים משותפת לפקולטה לרפואה  ולפקולטה להנדסת חומרים.

תוכנית הלימודים מיועדת למועמדים שהתקבלו לפקולטה לרפואה ומעוניינים ללמוד בנוסף תואר בהנדסת חומרים.

התוכנית מקנה תואר כפול: מוסמך למדעים בהנדסת חומרים (BSc) ובוגר למדעים במדעי הרפואה (BSc). לאחר עמידה בכל מקצועות התוכנית לתואר כפול, יתאפשר המעבר לחטיבה הקלינית למשך 3 שנים נוספות ושנת סטאז' לקראת תואר MD (בהתאם לתקנון רפואה).

קורסים מקבילים לקורסי רפואה יוכרו לטובת התואר הכפול רק עבור תלמידים שישלימו את התכנית לתואר כפול במלואה, כמתואר בתכנית הלימודים.

מטרת התוכנית

מטרת התכנית להכשיר בוגרים בעלי ידע מעמיק הן בהנדסת חומרים והן ברפואה, שיוכלו להשתלב ולהוביל בכל אחד מהתחומים בנפרד ובשטחי המחקר, הפיתוח והתעשייה הדורשים ידע בשניהם.

משך הלימודים

משך הלימודים לתואר הכפול הוא חמש שנים (לא כולל החטיבה הקלינית וסטאז').

מהלך הלימודים

בשנתיים הראשונות התלמידים ילמדו את קורסי היסוד וקורסים של תוכנית הלימודים המשולבת בהנדסת חומרים וביולוגיה.

החל מסמסטר 5 ועד סמסטר 8 ישולבו מקצועות מרפואה, במקביל למקצועות מהנדסת חומרים.

בסמסטר 9 ו- 10 יילמדו מקצועות רפואה בלבד.

השלמת החובות בכל תואר הם בהתאם לנהלי הפקולטה הרלוונטית.

בהנדסת חומרים: אושרית סנדר 04-8294593 mt.ugsec@technion.ac.il

ברפואה: מיכל קרן | kabalamd@technion.ac.il | 077-8871166