תעודות ומסמכים הנדרשים מבעלי רקע אקדמי הנרשמים לרפואה

מועמדים בעלי רקע אקדמי כלשהו, כולל מי שלמדו או לומדים כיום בטכניון, חייבים להגיש גיליון ציונים רשמי, המפרטביצוע בדיקות במעבדה לרפואה את נושאי הלימוד והציונים, שהשיגו בכל מקצוע במסגרת לימודיהם בעבר. גיליון הציונים יהיה מודפס, ויישא חתימה וחותמת המוסד אשר הוציאם. חובה לשלוח אישור על ציונים מכל מוסד אקדמי שהוא, גם על קורס אחד בלבד וכן גם על לימודים אקדמיים שאינם מהווים רקע אקדמי מתאים לטכניון.

מועמדים בעלי רקע אקדמי מלא  בוגרי תואר ראשון בהנדסה, במדעים, ברוקחות או ברפואת שיניים  מאוניברסיטאות מוכרות בארץ או בחו"ל וסטודנטים בשנה האחרונה להשלמת התואר הראשון בתחומים הללו, יידרשו להמציא אישור סיום התואר הראשון טרם תחילת לימודי הרפואה.

על מועמדים מבתי-ספר לרפואה בארץ  (במסלול השש-שנתי ) להמציא,  בנוסף, אישורים המוכיחים כי הם עומדים בכל תנאי הקבלה לשלב אליו הם רוצים להתקבל בטכניון, וכן כי הם יכולים להתקבל לשלב כזה בבית הספר בו למדו רפואה עד הגשת הבקשה. המועמדים מתבקשים להגיש גם מסמך קורות חיים הכתוב בנוסח חופשי ומכתב אישי המפרט את הסיבות לבקשת המעבר.

מועמדים מחו"ל,  שבידיהם ציונים מאוניברסיטה בחו"ל, יגישו, מלבד גיליון ציונים מקורי, גם צילום של הציונים מאושר ע"י נוטריון וכן תרגום נוטריוני, ופרשיות הלימודים בעברית או באנגלית. עליהם להגיש, בנוסף,  מסמך רשמי, חתום ע"י המוסד המנפיק, ובו דירוג מיקומם ביחס לשאר הסטודנטים אשר למדו עימם באותו מסלול ובאותן שנים.

בעלי תואר חייבים לשלוח תעודת בוגר או זכאות לתואר.

מועמדים שלימודיהם בטכניון הופסקו בגלל כישלון אקדמי, יהיו רשאים להגיש את מועמדותם לטכניון רק כעבור שנתיים מיום הפסקת לימודיהם (דרישות נוספות לחזרה ללימודים מפורטות בקטלוג לימודי הסמכה). על המועמדים להמציא בעת הרשמתם את כל המסמכים הנוגעים להפסקת לימודיהם.

הכתובת למשלוח: מרכז רישום וקבלה, הטכניון, חיפה 3200003.
מומלץ לשלוח בדואר רשום.

מהו צילום מאושר כנדרש

צילום מאושר כנדרש הוא צילום עליו הוטבעה חותמת הגוף המאשר, חתימה ברורה ושם האדם המאשר, וכן המילים" "זהה למקור" או "נאמן למקור". הגוף המאשר יכול להיות: מנהל בית הספר | משרד החינוך | מרכז רישום וקבלה בטכניון | המוסד האקדמי שנתן את התעודה.

שימו לב!
לא ניתן לשלוח מסמכים בפקס או בדוא"ל .
רק לאחר קבלת כל המסמכים במרכז רישום וקבלה בטכניון יתחיל הדיון במועמדות.