מי חייב בבחינת הסיווג בפיזיקה

מועמדים אשר לא נבחנו בבגרות בבחינה בפיזיקה ב-5 יח"ל וקיבלו ציון 70 ומעלה יהיו חייבים בבחינת סיווג בפיזיקה. לא ניתן יהיה להתחיל ללמוד קורסים בפיזיקה בטכניון, ללא קבלת ציון עובר בבחינת הסיווג. מומלץ מאד לעבור את בחינת הסיווג לפני תחילת הלימודים.

פטורים משני חלקי בחינת הסיווג
  • המתקבלים לחינוך למדע וטכנולוגיה (במסלולים להוראת ביולוגיה, להוראת מתמטיקה, להוראת מדעי המחשב ולהוראת מדעי הסביבה)
  • בעלי תעודת בגרות ישראלית שהציון שלהם בפיזיקה בהיקף 5 יח"ל הוא 70 ומעלה.
  • מועמדים שלמדו יסודות הפיזיקה א (20113) ויסודות הפיזיקה ב (20114), או יסודות הפיזיקה (20125) במסגרת האוניברסיטה הפתוחה, והציון שלהם 70 ומעלה.
  • מועמדים בעלי בגרות צרפתית- BAC שקיבלו בפיזיקה ציון 10 ומעלה.
  • בעלי בחינות AP שקיבלו ציון 4 ומעלה בבחינה בפיזיקה C (בשני חלקי הבחינה).
  • בעלי בגרות IB שקיבלו ציון 5 ומעלה בפיזיקה.
פטורים מחלק אחד של בחינת הסיווג
  • בעלי תעודת בגרות ישראלית שהציון שלהם במקצוע מערכות חשמל בהיקף של 5 יח"ל הוא 70 ומעלה - פטורים מבחינת הסיווג בפיזיקה - חלק ב (חשמל).
  • הנדסאים שלמדו במגמת מכונות או מכונות חקלאיות ועברו את הבחינה  החיצונית במקצוע מכניקה טכנית בציון 70 ומעלה - יקבלו פטור מחלק א (מכניקה).
  • הנדסאים שלמדו במגמת אלקטרוניקה או מכשור ובקרה ועברו את הבחינה החיצונית במקצוע העיקרי של המגמה בציון 70 ומעלה - יקבלו פטור מחלק ב (חשמל).
  • מועמדים שלמדו יסודות הפיזיקה א (20113) במסגרת האוניברסיטה הפתוחה, והציון שלהם 70 ומעלה - יקבלו פטורים רק מחלק א (מכניקה).

עולים חדשים ומי שלמדו בתיכון בחו''ל  ולמדו פיזיקה בתיכון, ומועמדים שלמדו פיזיקה במסגרת אקדמית, רשאים לפנות לפרופ' יורם רוזן, האחראי האקדמי לנושא הסיווג בפיזיקה, עם תעודות ותוכניות לימודים בפיזיקה ולבקש פטור מחלק א ו/או מחלק ב.

מסלולי הלימוד - דרישות סיווג בפיזיקה