קבלה על סמך זכייה באולימפיאדות מדעיות בינלאומיות

מוזמנים להגיש מועמדות לקבלה באפיק זה:
תלמידי תיכון | בוגרי כיתה י | עם ציונים טובים | אשר השתתפו באחת האולימפיאדות המדעיות הבינלאומיות למתמטיקה או לפיזיקה או לכימיה, כפי שיאושרו על-ידי דיקן לימודי הסמכה | הגיעו לתלמידים עם נשיא הטכניון פרופסור פרץ לביא לאחר זכייה במדליית זהב באולימפיאדה מדעיתשלב הגמר של האולימפיאדה הזאת | יעמדו בריאיון אישי שיתקיים בפקולטה אליה הם מעוניינים להתקבל.

יש לשלוח צילום של התעודה המעידה על הזכייה, לצורך בדיקת קבילותה לקבלה למרכז רישום

המתקבלים על סמך זכייה באולימפאדות מדעיות יכולים לזכות גם במלגות שכר לימוד גבוהות

תנאי הקבלה למסלולים השונים

מסלולי הלימודים
הנדסת חשמל
מדעי המחשב
מתמטיקה

קבלה להנדסת חשמל

תלמידים שהשתתפו באולימפיאדה למתמטיקה או לפיזיקה או לכימיה יתקבלו ללא התחשבות בציוני הבגרות ובציון הבחינה הפסיכומטרית, אך ידרשו להוכיח רמה מתאימה בפיזיקה ומתמטיקה לפני קבלתם ללימודים.

קבלה למדעי המחשב

תלמידים שהשתתפו באולימפיאדה למתמטיקה או לפיזיקה יתקבלו ללא התחשבות בציוני הבגרות ובציון הבחינה הפסיכומטרית.

קבלה למתמטיקה

תלמידים שהשתתפו באולימפיאדה למתמטיקה או לפיזיקה או לכימיה, יתקבלו ללא התחשבות בציוני הבגרות ובציון הבחינה הפסיכומטרית.

בחינות סיווג בפיזיקה ובכימיה

מועמדים אשר יתקבלו לטכניון יידרשו לעבור בחינות סיווג בפיזיקה ובכימיה, לחלק ממסלולי הקבלה. יש לעבור את בחינות הסיווג כדי להתחיל ללמוד את קורסי הפיזיקה והכימיה בטכניון. מומלץ מאד לעבור את הבחינות בקיץ, לפני תחילת הלימודים.