הלימודים לתואר ראשון
בטכניון עשרות מסלולי לימודים מרתקים לתואר ראשון בתחום ההנדסה, המדע, הארכיטקטורה והרפואה.
תוכנית הלימודים המלאה בכל מסלול לימודים מפורטת בקטלוג לימודי הסמכה.
בטכניון לומדים, בדרך כלל, במסלול לימודים אחד. ישנם מסלולי לימודים משותפים לשתי פקולטות כמו: מדעי המחשב ומתמטיקה, מדעי המחשב ופיזיקה. קיימים מספר מסלולי לימודים לתואר כפול. לדוגמה: תואר כפול ברפואה ובהנדסה ביו-רפואית.
סטודנטים, שנרשמו למסלול אחד, והישגיהם בלימודים טובים, יוכלו לאחר צבירת 72 נקודות בטכניון, לבקש ללמוד לתואר ראשון נוסף.
במהלך הלימודים לתואר ראשון על הסטודנטים לבחור במספר מקצועות בנושאי רוח, חברה, אומנות, שפות וספורט הניתנים במסגרת המחלקה ללימודים הומניסטיים ואמנויות.
לימודים לתואר שני ושלישי (ביה"ס לתארים מתקדמים)
בוגרים שהישגיהם טובים מאוד יוכלו להמשיך ללימודים לתואר שני (מגיסטר) ותואר שלישי (דוקטורט). למידע מפורט לגבי תארים מתקדמים ( תואר שני ושלישי) יש לפנות אל ביה''ס לתארים מתקדמים ע''ש אירווין וג'ואן ג'ייקובס |graduate.technion.ac.il
הפקולטות בטכניון
בטכניון 18 פקולטות. כל פקולטה שוכנת בבניין משלה עם מעבדות מחקר וספריות משלה. בכל פקולטה חברים אנשי סגל העוסקים במחקר ובהוראה. בכל פקולטה מזכירויות אליהן תוכלו לפנות לצורך עזרה וקבלת שירותים.
בסקר איכות ההוראה של התאחדות הסטודנטים הארצית, הגיע הטכניון למקום הראשון ברמת הקורסים בין האוניברסיטאות, למקום ראשון בין אוניברסיטאות המחקר בציון המשוקלל הכללי, בתוכנית הלימודים ובטיב ההוראה של המתרגלים.
מהלך הלימודים בטכניון
תוכנית הלימודים מיועדת להקנות רקע בסיסי מעמיק במדעי היסוד וידע רחב בהנדסה.
שנת הלימודים מחולקת לשלושה סמסטרים:
1. סמסטר א - מאוקטובר עד ינואר.
2. סמסטר ב - ממרץ עד יוני.
3. סמסטר קיץ - מאוגוסט עד ספטמבר.
רוב מסלולי ההרשמה נפתחים רק בסמסטר א. ראו פירוט בטבלת מסלולי הלימודים וסיפי הקבלה.
חלק קטן ממסלולי ההרשמה נפתח פעמיים בשנה: בסמסטר א ובסמסטר ב. תוכנית הלימודים זהה בשני הסמסטרים, כך שאין צורך להמתין שנה, אם לא נבחנתם בבחינה פסיכומטרית במועד הנדרש או שקיבלתם מאוחר שיפור ציוני בגרות (אין הרשמה לסמסטר קיץ).
הלימודים בטכניון מתנהלים על פי שיטת הצבירה. כל פקולטה קובעת את תוכנית הלימודים שלה הכוללת רשימת מקצועות חובה ומקצועות בחירה. כל מקצוע שנלמד, מקנה לכם מספר נקודות. בכדי לסיים את הלימודים לתואר ראשון, יש לצבור מספר נקודות בהתאם לדרישת תוכנית הלימודים שנבחרה.
לתואר תלת-שנתי יש לצבור כ-120 נקודות ולתואר ארבע-שנתי כ-160 נקודות.
בשנה א, בדרך כלל, לומדים קורסי חובה כלל טכניונים. קורסי החובה הם במדעי היסוד (מתמטיקה, פיזיקה, כימיה ומחשבים), במדעי החיים (למי שלומד מדעי החיים) ובמקצועות הנדסיים.
בשנה השנייה לומדים מקצועות חובה של הפקולטה. במקצועות החובה הללו נכללים קורסי מעבדה.
בשנה השלישית והרביעית מגיעים להתמחות. לכל קבוצת התמחות ישנם מקצועות מחייבים ומספר מקצועות בחירה הנדרשים להשלמת הקבוצה. מקצועות הבחירה הם מתוך מגוון של עשרות מקצועות המכסים את כל שטחי הפעילות בפקולטה. רשימת מקצועות הבחירה ארוכה ביותר בכל מסלול, בגלל ההתמחויות הנרחבות של אנשי הסגל בכל פקולטה. בדרך כלל, בשני הסמסטרים האחרונים מתמחים הסטודנטים במקצועות לפי בחירתם וגם עובדים במעבדות השונות לרכישת ניסיון מעשי בעבודת מעבדה ומחקר. על כל תחום התמחות מופקד יועץ שתפקידו לסייע לסטודנטים בבחירת המקצועות בקבוצת ההתמחות.
קורסי פרויקט ניתנים, בדרך כלל, בשנה האחרונה. בפרויקטים מיישמים הסטודנטים את הידע ההנדסי שרכשו. לעיתים קרובות הפרויקטים מתבצעים בשיתוף פעולה עם התעשייה.